1. Algemeen

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, werkzaamheden, offertes, en overeenkomsten tussen S-Vise (hierna: opdrachtnemer) en opdrachtgever(s), inclusief hun rechtsopvolgers.

2. Basis van de offerte

Offertes zijn gebaseerd op de door de opdrachtgever verstrekte informatie. De opdrachtgever garandeert dat alle essentiële informatie voor de opzet en uitvoering van het onderzoek naar beste weten is verstrekt. Opdrachtnemer verricht adviesdiensten naar beste inzicht en vermogen en volgens de eisen van goed vakmanschap, zonder vooraf het behalen van specifieke resultaten te garanderen.

3. Verstrekken van informatie, medewerkers en werkruimte door de opdrachtgever

Om de opdracht efficiënt en volgens tijdschema te laten verlopen, verstrekt de opdrachtgever tijdig alle benodigde documenten en gegevens. Dit omvat ook het beschikbaar stellen van medewerkers van de eigen organisatie van de opdrachtgever die bij de opdracht betrokken zijn.

4. Plaats van uitvoering van de activiteiten

  • Indien nodig zullen de activiteiten deels op de locatie van de opdrachtgever worden uitgevoerd, met praktische afspraken tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Opdrachtnemer houdt zich aan de huisregels van de opdrachtgever en verkrijgt kosteloze toegang tot de locatie.
  • Indien opdrachtnemer activiteiten uitvoert bij derden, zorgt de opdrachtgever voor de benodigde afspraken met deze derden. Opdrachtnemer houdt zich ook hier aan de geldende huisregels.

5. Tarieven en kosten van de opdracht

 

In de offerte staat vermeld of de reisuren, reis- en verblijfskosten en andere opdracht gebonden kosten in de tarieven en begroting zijn inbegrepen. Indien niet inbegrepen, kunnen deze kosten apart worden berekend.

Alle tarieven zijn in euro’s, exclusief btw en andere overheidsheffingen, tenzij anders aangegeven. Tenzij anders vermeld, zijn alle aan de opdracht verbonden kosten voor rekening van de opdrachtgever.

6. Facturering en betaling

  • De betalingsverplichting gaat in op de datum van de overeenkomst. Opdrachtnemer verstrekt een specificatie van de gefactureerde uren en overige kosten.
  • Betaling dient te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum, tenzij anders overeengekomen. Bij overschrijding van de betalingstermijn is de opdrachtgever van rechtswege in verzuim en mag opdrachtnemer wettelijke rente en invorderingskosten in rekening brengen.
  • Opdrachtnemer kan uitvoering van de overeenkomst afhankelijk stellen van een voorschotbetaling door de opdrachtgever. Eventuele voorschotten worden verrekend met facturen binnen de overeenkomst.

7. Wijzigingen en meerwerk

Wijzigingen in de opdracht die leiden tot meerwerk worden als aanvullende opdrachten bevestigd. Als de wijzigingen door de opdrachtgever worden veroorzaakt, brengt opdrachtnemer noodzakelijke aanpassingen aan om de kwaliteit te waarborgen.

8. Duur en afsluiting van de opdracht

De duur van de opdracht kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de informatie en de medewerking van de opdrachtgever. De afsluiting van de opdracht wordt in overleg bepaald en is financieel afgerond zodra de eindfactuur is voldaan.

9. Tussentijdse beƫindiging

Beide partijen kunnen de overeenkomst voortijdig eenzijdig beëindigen met een schriftelijke en gemotiveerde kennisgeving. Als de opdrachtgever voortijdig beëindigt, heeft opdrachtnemer recht op compensatie voor bezettingsverlies. Opdrachtnemer behoudt het recht op betaling voor al verrichte werkzaamheden.

10. Intellectuele eigendomsrechten

Modellen, technieken, en instrumenten gebruikt in de uitvoering van de opdracht blijven eigendom van opdrachtnemer. Openbaarmaking kan enkel na toestemming van opdrachtnemer plaatsvinden. De opdrachtgever mag stukken binnen zijn organisatie vermenigvuldigen, zolang dit passend is binnen het doel van de opdracht.

11. Geheimhouding

Opdrachtnemer verplicht zich tot geheimhouding van alle informatie en gegevens van de opdrachtgever ten opzichte van derden.

12. Overmacht

Bij overmacht worden verplichtingen opgeschort totdat opdrachtnemer deze weer kan nakomen. Als de periode van overmacht langer dan twee maanden duurt, mogen beide partijen de overeenkomst ontbinden zonder aanspraak op schadevergoeding.

13. Aansprakelijkheid

 

  • Opdrachtnemer is aansprakelijk voor de tekortkomingen in de uitvoering van de opdracht, voor zover deze het gevolg zijn van het niet in acht nemen door opdrachtnemer van zorgvuldigheid, deskundigheid en het vakmanschap waarop bij het uitbrengen van de adviezen in het kader van desbetreffende opdracht mag worden vertrouwd.
  • De aansprakelijkheid voor de schade voortkomend uit deze tekortkomingen wordt beperkt tot het bedrag van het tarief dat opdrachtnemer voor de uitvoering van de activiteiten in het kader van de opdracht heeft gefactureerd.
  • Aansprakelijkheid van opdrachtnemer voor indirecte schade, waaronder mede begrepen gevolgschade, gederfde winst, en schade door bedrijfsstagnatie is altijd uitgesloten.
  • Aansprakelijkheid van opdrachtnemer wegens tekortkoming in de nakoming van een overeenkomst, ontstaat slechts als opdrachtgever opdrachtnemer onverwijld en deugdelijk Schriftelijk in gebreke stelt, stellende daarbij een redelijk termijn ter zuivering van de tekortkoming en opdrachtnemer ook na die termijn toerekenbaar in de nakoming van zijn verplichtingen tekort blijft schieten. De ingebrekestelling dient een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming te bevatten, zodat opdrachtnemer in staat is adequaat te reageren.
  • De eventuele aansprakelijkheid van opdrachtnemer is altijd beperkt tot het bedrag dat uit hoofde van een eventuele beroeps-/bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van opdrachtnemer in het betreffende geval zal worden uitgekeerd.
  • Bij opdrachten met een looptijd langer dan 90 dagen geldt een verdere beperking van de hier bedoelde aansprakelijkheid tot maximaal het gefactureerde bedrag over de laatste 90 dagen.
  • Eventuele aanspraken van de opdrachtgever in hier bedoelde zin dienen binnen 12 maanden na het ontdekken van de schade Schriftelijk te zijn ingediend bij opdrachtnemer. Bij overschrijding van deze termijn van 12 maanden vervallen de aanspraken voortkomend uit de in dit artikel bedoelde schade.
  • Buiten de in dit artikel genoemde gevallen, rust op opdrachtnemer geen enkele aansprakelijkheid voor schadevergoeding, ongeacht de grond waarop een actie tot schadevergoeding zal worden gebaseerd. Opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer voor alle aanspraken van derden.
  • Opdrachtgever waart opdrachtnemer vrij voor aansprakelijkheid als gevolg van aanspraken van derden of voor schade, veroorzaakt door het handelen of nalaten ervan bij de uitvoering van de overeenkomst betrokken derden.

14. Toepasselijk recht

 

  • Op de rechtsverhouding (inclusief voorwaarden, offertes en overeenkomsten) tussen opdrachtgever en opdrachtnemer is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
  • Als opdrachtgever eigen algemene voorwaarden bij de totstandkoming van de Overeenkomst hanteert, gaan de Algemene Voorwaarden van opdrachtnemer voor die van de opdrachtgever als en voor zover in strijd met de voorwaarden van opdrachtnemer. Bovendien zullen de voorwaarden van de opdrachtgever uitsluitend van toepassing zijn op de voorwaarden van opdrachtnemer als deze voorwaarden door opdrachtnemer uitdrukkelijk schriftelijk zijn aanvaard.
  • Alle geschillen tussen partijen welke voortvloeien uit, dan wel verband houden met (de uitvoering van) de dienstverlening of deze voorwaarden of enige daarop gebaseerde overeenkomst zullen uitsluitend worden beslecht door de bevoegde rechter in het arrondissement waar opdrachtnemer is gevestigd, tenzij de wet dwingend een andere rechter bevoegd verklaart.